ΙΔΑΙΑ ΓΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Tabs group καταχώρησης

Επικοινωνία

Το 2001 ξεκινήσαμε 10 γυναίκες και ιδρύσαμε το γυναικείο συνεταιρισμό του Δήμου Ρούβα "ΙΔΑΙΑ ΓΗ". Το ερέθισμα, μας το έδωσε το γραφείο κοινωνικών υποστιρικτικών υπηρεσιών του Δήμου Ρούβα.

Σκοπός μας να καταφέρουμε να βρούμε μία δουλειά και να ενισχύσουμε τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Κεφάλαιο δεν υπήρχε και ούτε σε πρόγραμμα μπορούσαμε να μπούμε και έτσι έβλαε η κάθε μία μας ένα μικρόποσό και ξεκινήσαμε. Παίρναμε πρώτες ύλες (βαζάκια ζάχαρη) φτιάξαμε γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μετά συνεχίσαμε με τουρσιά: άγριο αγκιναράκι, που βγαίνει στην περιοχή μας και δεν υπάρχει στην αγορά είναι μοναδικό, κάπαρη κόμπο-βλαστό, αμελόφυλλα, ελιές, λιαστή ντομάτα.

Τα μαζεύουμε και τα τυποποιούμε μόνες μας και στην πορεία αρχίσαμε να τα βάζουμε στην αγορά. Ήταν πολύ δύσκολα στην αρχή μετά όμως που μας γνώρισαν και δοκίμασαν τα προϊόντα μας, άρεσαν και αυτό μας ενθάρρυνε και συνεχίζαμε.

Δουλέψαμε 5 χρόνια χωρίς να πληρωνόμαστε αλλά επενδύαμε. Νοικιάσαμε ένα χώρο από το Δήμο με ένα συμβολικό ποσό, εξοπληστίκαμε με διάφορα μηχανήματα με ένα μικρό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου (τοπικό κοινωνικό κεφάλαιο), αγοράσαμε αυτοκίνητο για να μεταφέρουμε τα προϊόντα μας στο Ηράκλειο και από εκεί σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον χώρο αυτό που νοικιάσαμε από το Δήμο του δουλεύουμε ταβέρνα και εργαστήριο. Αρχίσαμε τότε να γτιάχνομε αρτοσκευάσματα, βουτήματα, κριτσίνια, παξιμάδι, παξιμαδάκια, κουλούρια ξαμπλιαστά, ξεροτήγανα και διάφορες ποικιλίες για εκδηλώσεις.
Μετά από 4 χρόνια πήραμε ένα οικόπεδο 3 στρεμμάτων, μπήκαμε σε ένα πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΟΠΑΧ και κατασκευάσαμε το δικό μας εργαστήριο 250 τμ με πιο μεγάλα μηχανήματα για να αυξήσουμε την παραγωγή μας, αλλά χρειάζονταν ακόμη αρκετά χρήματα για να ολοκληρωθεί. Το κτίριο που είχαμε νοικιάσει απο΄το Δήμο το μετατρέψαμε σε ταβέρνα με ένα πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Κρήτης "Ελληνική κουζίνα" που πήραμε και το σήμα του ΕΟΤ.

Είναι το αποτέλεσμα που έχουμε εμείς οι γυναίκες όταν δεν εξαρτώμαστε από κανέναν και δουλεύουμε σε μία ομάδα που δεν έχει αυστηρούς κανόνες. Είμαστε χαρούμενες για΄ολα αυτά που έχουμε καταφέρει και για την μεγάλη αποδοχή του κόσμου στην προσπάθειά μας.

Γέργερη, Ηράκλειο
2894041600
6937237378